Gode historier
Bøger anbefalet til en mørk aften.
Turbeskrivelser
Godt at vide om træ
Links
Gode praktiske råd og købssteder
 
Generalforsamling på Anholt 2004

Vanen tro laver jeg et referat af vores tur til Anholt i dagene 11. til 13, juni 2004.

 

 

Søndagen før sejlede Sofie fra Horsens til Grenå. Besætningen var Elo, William og undertegnede. Vi sejlede med fok og storsejl og havde en virkelig fin tur, ikke mindst pga af Elo's medbragte proviant i form af pålæg og pølser + kartoffelmos. Vinden var passende og vi skød en fin fart, men turen var alligevel lang. Vi sejlede fra Horsens 10:15 og var i Grenå ved 23- tiden. Skibet blev liggende i Grenå til fredag.

 

 

Vi startede igen ved 10-tiden for fin vind. Nu var besætningen indskrænket til Elo og jeg. Mandskabet "foran masten" havde rømmet Sofie til fordel for en anden hyre. Lønforhandlingerne var alligevel gået i hårdknude.....  ;-)    Vi havde undervejs radiokontakt med Kristoffer, der var lidt mindre tilfreds med vejret, da han mistede vinden.

 

 

Vi rendte ind i nogle kraftige tordenbrag og dørken rystede lidt en gang imellem, men der var mindst et par kilometer til nedslagene og pludseligt klarede det op igen og vinde gik mere i vest. Vi ankom til Anholt ved 15:30 tiden. Kristoffer og Charlotte kom en times tid senere og Nette kom dumpende ud af aftenen med Quester og Mir ved midnatstid og Bifrost ud af morgenen. Vi så ikke noget til Carsten eller Ian, der angiveligt ville dukke op ud af lørdagen.

 

 

De obligatoriske morgendramme og rundstykker samt frokost, blev indtaget. Folk beså lokaliteterne og vi var en tur i Brugsen, for at opdatere vores sortiment. Vejret var nogenlunde på Anholt og solen tittede da frem ind imellem. Det viste sig at skolelæren, der kunne vise vej til fyret var blevet syg og der var ikke andre, der kunne tage over. Turen til fyret var dermed aflyst. Folk trissede rundt, men der var ikke nogen, der lejede cykler i år.

 

 

Festbanketten med kød fra Flemmings slagter, salat og flütes fra Bjerringbro og bagekartofler fra Randers plus rødvin fra Mogens udgjorde menuen. Generalforsamlingen blev afviklet i god ro og orden - se refereatet andetsteds. Gunnar blev på bestyrelsens indstilling æresmedlem, hvilket han vist var ganske godt tilfreds med.

 

 

Havde købt nogle flasker slavesprit i Tyskland til "Bents bar" (in absentia). Pga af vores plan med at sejle Sofie direkte til Horsens, blev vi enige om at starte allerede lørdag aften efter middagen. Således måtte vi aflevere ALT vores sprit til baren. Vi sejlede ud af havnen klokken 23:15.

 

 

Vi havde en fin vind hjemover og sejlede godt 6 knob, da vi var fri af Anholt. Ved Sletterhage og Grenå tiltog vinden fra vest og vi måtte rebe og finde fokken frem, men vi løb stadig ca. 6½ knob. Bølgerne var lidt kradse mellem Djursland og Samsø, men så artede det hele sig og vi kom hjem i god behold i Horsens ved 17:30 tiden.

 

 

Elo's kone kom og hentede os, og kørte mig til Grenå, hvor min bil stod.

 

 

Tak til alle for en fin tur - specielt til Elo og William. Medens jeg skriver dette, har jeg fået oplyst af Bent, Lotte og Lasse er fundet i live og jeg forudser flere tilmeldte næste år...   Det var så'gu' en lettelse.

 

 

Vh ChristianSidst opdateret:  20:29 23/09 2014
 

Quester af Randers
Sofie af Horsens
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004