Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 

Artiklen i Faro de Vigo 6/8 2002.

Oversat af Lydia Jensen, Gl. Vestergade, Middelfart.

Misforståelser er oversat som de er bragt i avisen.

Overskrift: Bedstefader drager af sted.

Underoverskrift: En pensioneret dansker får barnebarn medens han arrangerer tur rundt om jorden i en sejlbåd.

Kontekst:

En middelaldrende bedstefar har besluttet at tage jorden rundt pr. sejlbåd, og leve uden at bekymre sig om dagen i morgen, bare nyde livet. Det er den plan Bent Egelund Olsen har tænkt sig at føre ud i livet, efter tre decenier som dyrlæge vil han nu kunne findes de næste år med sin "Tico Tico" sejlende jorden rundt.

Ikke desto mindre er hans længsel efter sin familien vokset, siden han drog af sted. Sagen er nemlig den, at i mellemtiden er Bent blevet bedstefar for femte gang. Denne dansker på 62 år begyndte sit eventyr den 22. juni. Efter at have sejlet alene langs Tysklands, Hollands, Englands og Frankrigs kyster, mødtes han med sin nuværende kammerat Jacob. De lærte hinanden at kende gennem et fællesskab [der er formentlig hentydet til FtLf], som skaber kontakt med begejstrede nautiske danskere, som lever rundt om i verden, for at de kan sejle sammen og dele deres oplevelser. Det er en formidabel måde at rejse på forsikrede Bent, som for kort tid siden var befaren på det Indiske Ocean ved selv samme system.

Jacob følger med ham til sidst i august, til de når Kanarieøerne. Selv om aldersforskellen synes at være en hindring, er sandheden den, at vi lærer meget af hinanden og vi enes gevaldigt godt, siger yngste mand. Når Jacob står af bliver tre nye melemmer indlemmet i mandskabet på "Tico Tico", for at krydse Atlanten sammen med kaptajnen. Hvis alt går godt, sukkede danskeren, håber jeg at gense min hustru og to af mine børn i Caribien, hvor han endelig kan se sit nye barnebarn, selv om det kun bliver pr. billeder. Barnebarnet blev født medens han rundede Tysklands kyst, men dåden må fortsætte og "Tico Tico" er omdannet som bolig til denne dristige bedstefar.

Skroget på dette sejlskib tæller mere end 20 år og var ejet af en svensk musiker. Den forrige ejer har tilsyneladende været glad for rumba og har derfor givet skibet dette navn mener Bent, og han har ikke spor at indvende med navnet. Trods hans passion for sejlerlivet indrømmer danskeren at det bedste ved at sejle er hjemkomsten.

Det jeg bedst kan lide ved sejlerlivet, er at kende nye folk og nye steder. Det er i orden med sporten, men jeg glæder mig hver gang noget nyt dukker op forsikrer Bent. Derfor vil han og Jacob så vidt muligt kun opholde sig på havet en dag af gangen, for at have mulighed for at besøge flere steder.

Et foretagende, som at sejle jorden rundt, kræver at de der gør det udviser en vis agtpågivenhed for hvad man ser, og denne viser Bent til fulde. "Jeg har ingen interesse for noget specielt sted, sådan helt konkret", udtaler jubilaren, for hvem Galicien var en behagelig overraskelse, "jeg kender Spanien, mest turistbesøgte steder, men Galicien holder jeg mest af, få turister, elskelig befolkning og et vidunderligt landskab" fortæller Bent.

Det mest mærkelige ved denne mand, er den harmoni og fred han udstråler, blot ved at være sammen med ham. "Jeg ved ikke hvor længe mit helbred holder, tiden har ingen betydning for mig" slutter Bent.

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004