Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 

Et sted i Portugal, den 20. aug. 02.

Til y-1.dk, mine venner derhjemme og i Oslo og min mor.

Forskellen på Spanien og Portugal er at i Spanien hedder gud Raul og i Portugal Figo (evt. Çostas). Bent som ikke interesserer sig for fodbold har været til tyrefægtning og på casino.

Det sidste vi så til Spanien var et rigtigt langturssejler træfpunkt, som hed Bayona. Vi mødte da også båden fra Skovshovede ("Nova"), et norsk par i en Willing og et nyt dansk ægtepar, i en selvbygget spidsskatter, ved navn; "Arete"

Søndag, den 11. aug. drog vi alle fire ud af Bayona og mod Portugal. I modsætning til den Spanske kyst, som er fyldt med spændende bugte og øer, er Portugals kyst ret ensformig. Den bliver sammenlignet med Vesterhavs kysten, og vi blev advaret imod både tåge og fiskere.

Vores første stop i Portugal hed Viana do Costelo. Sejlturen var gået ret godt, frisk vind i hækken (bagenden)og masser af sol. Selvfølgelig havde vi sat begge sejl og efter 3-4 timer tog vi en slapper, og satte vindroret til. Det virkede fint, også i de store dønninger.

Viana do Costelo er en ret stor Portugisisk by. Måske som Randers, måske lidt mindre. Jeg begyndte en omfattende søgning efter en svømmehall, og Bent snakkede med en anden dansker (Bent fra "Arete") om vores motor. De kikkede på gearkassen m.m., men til sidst stod det klart at vi skulle kikke på skruen. Vi gik ud af havnen, og i floden lige inden Atlanterhavet stoppede vi så motoren. Så var jeg i, og der var helt sikkert noget i skruen (på engelsk; the propella).

I lande med højt tidevand kan man sætte båden i en slags dok ved flod, for siden at undersøge, reparere m.m. ved ebbe. Klokken ca. ni om aftenen fortøjede vi ved det dertil indrettede sted og begyndte at vente på at vandet skulle falde. Det var beregnet til ca. 02 om natten. Alt forløb planmæssigt, vi havde lidt reb/fiskenet i skruen, og næste morgen kl. ca. ni skulle vi så sejle over på vores plads igen. Det kunne vi ikke!! Vi var så at sige parkeret. Næste højvande var kl. ni om aftenen og vi begyndte at gøre båden lettere. Op på kajen med reserve diesel og anker + kæde. Om aftenen var alle danskere, en normand og en englænder der. Den sad sgu godt fast, men lige inden vandstanden begyndte at synke igen, vi ved hjælp af spilerfaldet trukket båden "let". (Til Karen: Vi trak via masten båden så meget til den ene side, at kølen ikke vendte så meget ned af og vi kunne sejle væk).

I weekenden den 16-17-18 aug. var der byfest i Viana do Costelo. Det var ret stort, men larmede en del. Mandag tog vi alle videre, inklusiv en nyankommen dansk båd. En Fergus fra Køge Bugt, ved navn "Regina". Vi sejlede i en del tåge og med vinden næsten imod os, og efter ca. 20 sømil meddelte vi over "Arete", over radioen, at vi ville gå ind i en mindre turistby inden Porto.

Jeg har endnu ikke fundet ud af hvad byen hedder, men nu har jeg da været i svømmehallen og jeg tror vi bliver et par dage til. "Regina" er her også, her er ret stille, meget rent og vi kan nemt ta´ bussen til Porto. Måske vender vinden også til nordvest. Det vil være perfekt for os, og i øvrigt den mest almindelige vindretning på disse kanter.

M.k.h. Jacob

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004