Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 

Lisabon, den 11. sep. 02.

Til "Tico Tico"s rejsejournal, mine venner i Danmark og Oslo og min mor!

Efter et par dage i feriebyen Povoa, drog "Tico Tico" med "Regina" af Mosede (i nærheden af Køge)ind i Porto. Bent fortalte om en sejlerkammerat der havde lagt til midt i byen, op ad touristbåde og "portvinsgondoler". På en bustur undersøgte vi så mulighederne for at fortøje og lignende. Der lå ikke rigtig nogle både, men de to skippere mente nok det skulle gå. Ind i Porto. Så lå vi der, vi var i land med gummibåden, og jeg snakkede på et tidspunkt, med en franskmand der også havde trodset alle fordomme, og lagt til i floden der gennemskærer byen. Efter ca. et døgn sejlede vi ud igen. På grund af nymåne eller fuldmåne, havde vi spring. Det vil sige den højeste forskel på lav- og højvand. Vi lå ikke så vildt godt derinde under de omstændigheder, men turen ind og ud klarede vi i stiv arm.

I den næste havn ventede en stor overraskelse. Tom fra Herluf Trolles Gade ved Nyhavn kontaktede os. Hans oprindelige tur var blevet aflyst, og han var derfor fløjet direkte fra syd England til Porto. Så vidt jeg husker var han påmønstret allerede samme aften. Tom har et par år på arbejdsmarkedet før han kan realisere sin helt store sejldrøm. Han har sejlet motorsejler og med en hjemmeværnkutter, så pludselig var vi uhyre stærkt rustet til Atlanterhavet. Når vi var i land tog vi med Inge og Erik fra "Regina" ind i landet hvor vi særligt besøgte kirker og fortovscaféer.

I havnebyen Nasaré blev næsten alle danske langturssejlere samlet. Der var endnu ca. 70 sømil til Lissabon, hvilket svarer til to dagsejladser. Havnen på midtvejen hed Peniche, og "Tico Tico´s plan var at lave endnu et stop inden Lisabon. Vi havde på kortet fundet et godt ankersted, og kunne så sejle de sidste sømil veludvilede, og med tid til at købe ind samme eftermiddag.

Der var dog en lille parentes. Med fra Nasaré havde vi en anbefaling af et lille ferieparadis ude i Atlanten. En klippeø på størrelse med Christiansø eller Hirsholmene. Vi lå for anker der en nat, og var iøvrigt eneste sejlbåd derude. Der var undersøiske grotter, Castel, fyr, kiosk, færge incl. mole og en lille teltplads hvor de unge fra fastlandet kunne være i fred for søskende og forældre. Her blev der badet, fisket og daset en del.

Nu er vi så i Lisabon.

M.v.h. Jacob 

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004