Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
San Sebastian 25/10

Kære alle

D. 23. okt. ab Santa Cruz kl. 11:00. Vind NE 3-4 beauf., bølger 3m siger navtexen. I mellem Canarieørne presses vinden sammen, og der er nogle accellerationszoner, hvor vindstyrken øges op til 4 gange inden for 200m, så man skal være forberedt! Vi sejler med vinden agten for tværs og kun med genua, men alligevel 5-6 knob. SE for Tenerife kommer vi ind i accellerations zonen, vi ruller genuaen ind til det halve, men pisker alligevel afsted med 7,5 knob. Vi runder sydspidsen af Tenerife og kommer i læ, sejler de sidste 6 NM til Los Christianos for motor. Er der kl 18:00 og kaster anker.

D. 24. okt. ab Los Christianos kl. 09:30, og sejler for motor mod Gomera. Det er en lille ø 22 NM mod V. Solen skinner, og vi har en fantastisk udsigt over Tenerife med Vulkanen Teide. Kl. 11:00 ser vi hvaler pruste rundt om Tico Tico. Senere stopper vi motoren og hopper i vandet for at blive afkølet, da solen bager ned. Ca. 10 NM fra Gomera kommer vi igen ind i en accellerationszone, vi sætter sejl og kort efter må vi til at rebe, fordi vinden er oppe på 5-6 beaufor. Vi anløber San Sebastian på Gomera i en vis fart. Finder en plads i havnen ved siden af "Moonligt" af Strandby og hilser på Per Johansen. Han viser sin 52 fods Nauticat frem, den er fyldt med elektronik, men han er jo også elektriker. Han vil også sejle mod Cap Verde midt nov., men derfra til Brasilien. Han viser rundt i byen, og om aftenen er vi på sejler-bar sammen med de andre sejlere, som mere eller mindre har taget permanent ophold på øen.

D. 25. okt. på Gomera. Vågner med tømmermænd og når ikke bussen, som vi skulle have været med for at se øen. Det er en pragtfuld lille ø og næsten uden turister. Vi tager på rundtur i morgen, så dagen går med rengøring af båden og at ligge ved stranden i det sorte sand og svømme rundt i de store bølger. Vi bliver her nogle dage, men må videre til Porto Rico på Gran Canaria. Her møder de nye gaster d. 1. nov., og Henrik kommer på besøg med lille Sofia (søn og barnebarn. Red.). Dem glæder jeg mig meget til at se.

Kærlig hilsen

Bent  

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004