Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
fra Colon /12

Kære Alle

Jeg HAR sendt en fyldig rapport til Mogens, så læg nu bare lidt pres på ham, så hjemmesiden kan blive opdateret - jeg har mange i familien samt venner og bekendte, der kigger efter der også, så.....

Nå men vi så på indianere i San Blas og er nu kommet til Colon i starten af Panamakanalen efter et par stop undervejs. Det tager ca. 1 dag at faa papirarbejdet til side. Det tager 3 dage at få Andelskassen i Tjele til at forstå Visakortets dybeste hemmeligheder (Man anvender Visa-kvittering, som depositum gennem kanalen, men det kraever at max.-limit er hævet betragteligt til $1500) og så tager det gerne 7 dage at stå paa ventelisten til kanalpassagen. Alt det er nu overstået - Bent har været hele byen rundt med crewlister og pas, så der kan ikke være mange her, der ikke ved at vi rejser.

Vi har tid til i morgen (tirsdag) kl. 4 og skulle så kunne være ude paa den anden side i morgen eftermiddag eller aften.

Colon er et kapitel for sig selv. En særdeles spædende by at gå rundt i på godt og ondt. Dels fordi den er uhyggelig kriminel og dels fordi den har været en meget flot by engang. Her er mange flotte huse og der har engang været en rigtig byplanlægger på projektet.

 

  

 

Der er nogle utroligt flotte negerpiger her, og så er der nogle piger med nogle helt groteske røve, som ligesom laver et plateau nederst på ryggen - der kan mageligt stå en øl og et glas. Retfærdigvis skal siges, at der også er nogle modeller - nogle fede kvinder, hvor man får fornemmelsen af, at de bruger en betydelig stærkere tråd i cowboybukser her end i den øvrige del af verden. Hvordan disse kvinder overhovedet får bukserne på er vanskeligt at forstå. Jeg har en mistanke om at lynlåsen går helt om under bæltet bagpå, men jeg har ikke kunnet komme det nærmere. Der er også den mulighed at cowboystoffet er elastikstof, men her må man også regne med, at det er en anden type elastik end den vi anvender i DK!

Vi har ikke hørt om nogen der er blevet bestjålet, men en fyr fra Portobello - Herbert; en turist, der sejler rundt i en katamaran, - var taget til Colon og var kommet retur med to knivsår i hovedet og et brækket kindben og et blåt øje. Ham så vi nu altså heller ikke og taxachafføerne er selvfølgelig ikke interesserede i at bagatelisere de faktiske forhold, da de faktisk har en hel god forretning ud af det. Alle kører taxi fra Yachtklubben - om så man bare skal ned for enden af gaden.

Vi har dog begivet os derned, men man skal ikke gå rundt med for mange værdigenstande, fotoapparater, ure eller penge, da det får det grådige blik frem i de mange, der hele tiden er på gaden. Faktisk er der utroligt mange mennesker på gaden hele tiden - gadesælgere, lotterisælgere o.s.v. Vi bliver ofte passet op af folk, der vil optræde som beskyttere (senere opkræver de så en dollar - fordi det er deres fødselsdag...), og de er ind imellem faktisk svære at blive frie for. Pengene rækker langt her - en middag med øl fås for $4 og så skal man måske lægge taxa til den ene vej $1.

Det kommer måske til at knibe med at nå Galapagos, men Perleørne skulle også være et seværdigt sted. Det rummer så yderligere den fordel, at det bliver nemt at komme hjem, da der er forbindelse til Panama hvorfra biletten gælder den 4/4. Ellers skulle jeg flyve fra Galapoagos til Quito (Hovedstaden i Equador) og derfra igen med flyet til Panama. Begge fly kan ikke bestilles i forvejen og dermed kunne man forudse problemer med at få plads. MEN lad os nu se. Bent plejer at være nemmere at overtale når han får fast vand under fødderne.

Jeg har en opgave til Jer ang. tidszoner, men den skal jeg lige huske at tage med næste gang. Håber I har det godt og har nogle gode "klubaftener" paa AOF. Vi snakker jævnligt om Jer - positivt selvfølgelig!

Hejsan

Venlig Panamahilsen Christian

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004