Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
Bents beretning om Colon

Panama d.100303

Kære Alle

Det er længe siden i har hørt fra mig, men vi har sejlet lange stræk og rundt til forskellige øer, hvor der ikke er internet eller andre af "civilisationens goder"

Vi er nu nået til Panama, og ligger og venter på at komme igennem kanalen. Byen vi ligger ved hedder Sct. Christobal og er en beskidt havneby med så meget kriminalitet at vi frarådes at bevæge os uden for havnen der er indhegnet. Vi kommer fra et paradis - San Blas øerne - ca. 100 sm. fra Panama kanalen. Det er et ørige, der beboes af indianere, der lever som de altid har gjort, sejler rundt i udhulede træstammer, og bor i små landsbyer i huse af bambuspinde tækket med palmeblade. Vi har været der i 8 dage og sejlet rundt til de små øer.

Turen hertil fra Bonaire (en af de Hollandske Antiller) på 660 sm gik fantastisk godt. Tico Tico drønede afsted med 8 knob og helt op til 11 knob ned af de store bølger med NE passaten ind fra agten. Karsten i Panama gav os vejrmeldinger over SSB radioen, så vi vidste, hvornår vi kunne tage afsted. Han beskriver farvandet som noget af det værste på en jordomsejling. Der er kastevinde og uforudsigeligt vejr, der kommer inde fra Colombia, og hvis der ikke er vejret at frygte, er der pirater og narkosmuglere der er efter bådene.

Christian er kommet ombord nu, så vi er 5 paa Tico Tico nu. Peter rejser snart hjem og fra Galapagos afmønstrer Lotte og Christian, og så er der kun Mads tilbage. Så hvis I kender een, der kunne bruge nogle måneder på Stillehavet, så sig lige til.

Når jeg er uden for internet områder, kan i bruge Karsten i Panama, han kan nå mig med SSB radioen langt ud i Stillehavet. Hans mail adresse er: karnel@cableonda.net

Kærlig hilsen

Lotte og Bent.

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004