Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
fra Colon /1

Kære alle sammen.

Der er den 10/3, og vi er vel ankommet til Colon, der er den nordlige ende af Panamakanalen, efter at have drevet rundt i det ørige, der hedder San Blas. San Blas er befolket med indianere, der sjældent måler 145 cm. De levede i palmehytter og havde hængekøjer at sove i. Madlavning foregik ved åbne ildsteder og byerne var med lerstampede stier og gulve. Man hilste med "O-la", hvor o'et udtales meget kort. Vi fik at vide en familie på 30 personer ernærer sig ved at plukke 600 kokosnoedder á 10 cent (70 øre). Arbejdet udføres af byens mænd, der i denne sammenhaeng udgør 7 personer. Det vil sige 30 personer lever for $60 dagligt. De spiser formentligt meget kokus og spiser megen fisk. Fisk er der nok af, og det er nogen ordentlige krabater med meget farverige iklædninger.

For forståelse af prisangivelserne er kursen for $ meget tæt på 7 kr.

Min kuffert lever sit eget liv. Den har angiveligt været en tur i London, men ifølge vores radiokontakt i Panama, er den nu dukket op i Panama. Jeg fik det verificeret i går. Nu er det så bare med, om de kan finde ud af, at gemme den, til jeg kommer forbi om en uges tid.

Af Susanne (Christians lillesøster Red) fik jeg en "nødhjælpskasse", der viste sig at indeholde 2 par underbukser, hvilket har været min garderobe fra den 2. Det er nu rimeligt varmt, og heldigvis har vi ind imellem været forskånet for direkte solskin, så jeg har kunnet være ude. Ellers er man hele tiden tæt paa at blive forbrændt og få hedeslag, hvis man holder sig i skyggen (i båden kan der blive meget varmt under dæk).

Ifølge flyselskabet har jeg ret til at bruge en del penge på erstatningstøj og toiletsager. Således kan jeg købe for $50 første døgn og 25 for efterfølgende. Således planlægger jeg et større raid til byen for at få mig ekviperet efter standarden. Pengene holder ellers rimeligt vand her - alting er meget billigt og vi lever i øvrigt rimeligt spartansk.

Vandhavregrød + kaffe til morgenmad, men der har da været præsteret både pandekager og rislapper til morgenmad også. Sædvanligvis spiser vi i land og et måltid rimelig mad koster 2,50 til 3,50 dollar plus en dollar for en øl eller en Coke.

Transport gennem Panamakanalen går noget langsomt. Man venter gerne op til en uges tid på "transit", og det koster $600. Normalt undgår man at gaa i byen her i Colon, fordi den er MEGET kriminel. En fyr i den tidligere havn, havde været paa tur til Colon og kom hjem med to flænger i hovedet og et blåt øje. Man tager en taxa fra Panama Channel Yacht Club og lader sig guide af chafføren rundt. Vi har været på Panama-kanal-kontoret i dag og er blevet indskrevet. På havnen her er immigrationsmyndigheder, der har fået crew-list og har foretaget de fornødne stemplinger, der foregår med megen ildhu, så hele skrivebordet næsten hopper.

På turen gennem byen får man indtryk af en fattig by, hvor alting foregår i et besindigt tempo. Vi var i en slags boghandel, der åbenbart havde specialiseret sig i at lave fotokopier. Bøger var der nu ikke mange af, men man kunne få alskens typer af linealer og skriveredskaber, bl.a. original blæk til Shaeffer-fyldepenne.

Ellers er humøret da rimeligt højt. Vi lever lidt fra hånden og i munden og får af og til mad i land. I går sad vi paa terassen og fik nogle øl og pomme-frites, da vi tidligere havde fået kylling paa samme sted. I Colon, kan i forstå, man mere eller mindre er bundet til yacht-klubben, da det er farligt at gå udenfor uden taxachaffør.

Venlig hilsen

Christian og de andre velsagtens

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004