Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
Bent på Hivaoa

Kære Alle

Ikke været på internet siden Panama, Las Perlas (Perleøerne). Har siden sejlet 4000 sm, 9 døgn til Galapagos og 22 døgn til Fatuhiva, en drømmeø vi ser kl. 04:00, da månen går ned bag de høje spidse bjergtinder. Mars i zenit og Venus klart lysende i vest. Jeg har jo studeret himlen 4 timer hver nat i vagterne, men kun 1 gang set et fiskerfartøj i nærheden af Galapagos i de 22 døgn. Gunnars undervisning er blevet repeteret. Middagshøjde, solhøjder og planeterne og som sædvanlig ankommer vi altid ved fuldmåne....

Fatuhiva er beboet af ca. 200 mennesker, ingen turister, men en fantastisk natur. Vi har været på bjergtur med Felix, grill'et vilde grise, som han fanger sammen med sin hund, og set på deres danse som de træner i flere gange om ugen. Det var ikke let, at tage afsked med dette, og vi blev yderligere forsinket en dag, da jeg skulle have en rigtig Polynesisk tatovering. Den blev tegnet af Felix, der også er billedskærer kunster og blev derefter udført af Mark. Det tog 3 timer - 5 cm's bredde omkring højre overarm. Det gjorde noget ondt, især indvendig på armen, men det blev, som jeg havde ønsket mig den. Henning fra "Kuta" blev også tatoveret.

Jeg vil slutte nu, da der meget at gøre. Vi er lige ankommet til Hivaoa. Indklarering og indkøb, da det hele er ved at slippe op. Her er en bank, så vi kan hæve penge. På Fatuhiva var det hele byttehandler, masser af frugt for en T shirt, et par solbriller og en køletaske for en tatovering.

Kærlig hilsen Bent

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004