Sara; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra Sara
TicoTico; Bent og hans besætnings rejsebeskrivelser fra TICO-TICO
Tico-Tico's forlis
Skotlandsbilleder 2000
 
02/05 2004

Kære Alle

Tak for mails og billederne. Tico Tico er på vej vestover igen. D. 29. apr. ab Pango Pango med kurs mod Apia i Westen Samoa. 

Månen er over halv, så vi har lys det meste af natten, vindroret styrer mod Venus, der er ved at gå ned i vest og Sydkorset (både det falske og det rigtige) mod syd, og karlsvognen om styrbord. Alt er i orden, så man kan godt tage en lille "lur" på vagten.

Ankomst Apia, Westen Samoa ved daggry. Hele dagen går med at inklarere hos de forskellige myndigheder. Vi har det gule flag oppe, så tolderne kommer ombord. Senere en embedsmand fra landbrugsministeriet for at kontrolere vores madvarer. Port-captain kommer for at opkræve 25 dollar og låner os 10 "talas", så vi kan tage en taxi til imigration. Så mangler vi bare sundhedsmyndighederne, så vi kan stryge det gule flag ("Mit skib er smittefrit, og jeg anmoder om frit samkvem med land". Red).

Her i Apia er det meget hyggeligere end i American Samoa. Håber vi møder Carsten og Aase i byen, de tog færgen over fra Pango Pango.

Kærlig hilsen fra Lotte og Bent (Bedsteforældrene)

30/04 2004

Den 25. anløb vi Samoa, efter 12 dages sejlads fra Maupiti. Vi havde en god sejlads, men er lykkelige over at det er overstået, fordi orkansæsonen ikke helt er ovre. Faktisk er vi de første i år, der krydser dette farvand og anløber Pango Pango, American Samoa.

Vi har lejet bil og været rundt og se øen. Carsten og Aase forlader os om 2 dage. De tager fly til Westen Samoa og Tonga, hvorfra de tager hjem.

Lotte, mig og vores unge gast Lasse vil så proviantere og komme videre vestover.

Hilsen fra Tico Tico

 

24/04 2004 på vej fra Bora Bora til Samoa.

Vi er nu for 10. døgn på vej mod Samoa, sydøstpassaten har ikke været helt flink ved os, så der er 225 NM igen, ETA søndag eftermiddag. (Jeg tror Carsten er ved at være noget utålmodig).

Her sker der ikke så meget. I går så vi et containerskib "Tuula Samoa". Vi har hverken mødt delfiner eller hvaler, og vi har ikke fanget nogle fisk. Dagens højdepunkt er 08:00 morgen og aften, da er "Stressles", "Xora" og "Embla" på frekvensen (To svenske og en norsk båd). De to er på Morea på vej til Huahine, og Embla er fortsat på Bora Bora. Vi snakker så en hel masse om vejret og om alt muligt, det er dejligt at have lidt kontakt med omverdenen.

Jeg slutter, der kommer lige en squels.

Hilsner fra alle på Tico Tico

21/04 2004

Vores position er: 15 27S, 161 19 W midtvejs mellem Bora Bora - Samoa (1150 NM). Det er 7. døgn vi er undervejs, mangler vind, så vi håber på vind inden drikkevand og forsyninger slipper op. Vi bliver bagt af en brændende sol hver dag, så det er hårdt for Aase, Carsten og vores unge gast Lasse, der ikke er vant til varmen.

Alt vel ombord, vi glæder os meget til Samoa og Tonga.

Hilsner fra alle ombord, Bent

 

 

 

Bents fortælling, men mere detaljeret
Artikel i Bådmagasinet
Hvad skete der - Bents fortælling
Tico-Tico på Vavau
Dagbogen: Western Samoa, datolinien mv.
Dagbog: Bora Bora - Samoa
Bent på Hivaoa
Panamakanalen
Bustur og stranden
fra Colon /1
Bents beretning om Colon
fra Colon /12
Fra Kastrup til Panama
Christian i Panama
de hollandske kanaler
Ijmuiden - Lezpardriux
Capo Verde 26/11
Puerto Rico 12/11
San Sebastian 25/10
Tenerife 22/10
Lisabon 2 11/10
Lisabon 11/9
Penishe 5/9
Portugal 20/8 2002
Artikel i Faro de Vigo
Rensburg - Delzpzil
Fest for Bent - billeder
Rensburg
Mariager avis d. 26. maj 2002
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004