Jordomsejling
Guides
Kurser / Besøg / Ekskusioner
En utidig uddannelse...?
AIS
Yachtskippereksamen 2009, Skagen
Maritim ordbog på nettet
Y1'tere 2004
Regler for foreningsstandere
Definitioner
Kommunikation
Matematik, formler og programmer
Astronomi
Meteorologisk Leksikon
Sundhedslære
Orkaner og tornadoer
Uddannelser
Edwards side
 
Mini-12-meteren

En lille snurrig båd, der er "en model" af den virkelige 12-meter, men bygget i forholdet 1:5. Her er hvad Wikipedia skriver om den:

International 2.4 Metre, i daglig tale 2.4mR eller Mini 12-meter, er en kølbåd designet af svenskeren Peter Norlin. Med sin udbredelse fra Stockholm i 1980'erne er den blevet en af Skandinaviens mest udbredte klasser.

Årsagen til kaldenavnet Mini 12-Meter er, at båden er en miniatureudgave af 12-meteren, der bruges bl.a. ved America's Cup. Efter den første 2.4mR blev bygget, blev det hurtigt klart, at båden var yderst velsejlende. Derfor blomstrede klassen snart.

En 2.4 mR sejles kun af 1 person. Alle trimsnore og hal kan nås fra skipperens position siddende i båden. Den er ikke særlig vægtfølsom, og derfor er det udelukkende taktik og trim, der afgør, hvem der vinder en kapsejlads. Dermed er båden yderst velegnet til handicapsejlads. Bl.a. bruges den ved de Paralympiske Lege.

Båden bliver ikke blot sejlet af personer med handicap, men i høj grad også af andre, der f.eks. har haft problemer med at samle en fast besætning til en større kølbåd. Desuden er prisniveauet for en 2.4 mR forholdsvis lavt – ca. 35.000 for en god, men brugt båd.

 

Match-race den 1/9 2014 i Silkeborg

 

Vi morede os kongeligt og havde ingen uheld. Vinden var ikke for god, men det friskede lidt op under stævnets afholdelse, og der var én, der pralede af, at det var lykkedes at sejle vand ind i båden...!

 

Undertegnede har ikke været bekendt med regler for afholdelse af match-race tidligere, så jeg vil lige forklare hvordan det foregik, for dem, der ligesom jeg, ikke er bekendt med det.

 

Man sejler to mod hinanden efter en i forvejen lagt sejlplan, så alle kommer til at møde alle i to-mands dyst. Man skal altså være der til man er færdig - ikke noget med bare at komme og sejle en tur! Ligesom i en rigtig kapsejlads, sejler man frem til start-linien og afventer startsignal. Den der har flest sejre er vinderen.

 

Vinderen blev Thomas Mortensen, vores næstformand, der vandt alle 4 løb! Tillykke.

 

Midtvejs havde vi en lille servering med pølser, brød og flydende tilbehør.

Tak til Silkeborg sejlklub for lån af de sjove både og tak til arrangører (Mogens og Jan).

 

Christian Bruun Borup

 

Elektroniske søkort
Walsted Bådeværft og Museet for lystsejlads
OpenCPN kursus
Knob og splejsning
Østerstur til Rømø
Løgstør Bådeværft
Besøg på Hurtigfærgen / Århus - Kalundborg
DYF-cup / Mini-12-meter
Besøg på Skagen Skipperskole den 26/4 kl. 10 – 12
El-kursus 26/5 2013
Besøg på Stenomuseet 9/2 2011
Besøg i Marstal
Besøg på X-Yachts i Haderslev den 19/3 2010
DYFferne til Ildfestregatta i Silkeborg
Gondol i Venedig
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004