Jordomsejling
Guides
Kurser / Besøg / Ekskusioner
En utidig uddannelse...?
AIS
Yachtskippereksamen 2009, Skagen
Maritim ordbog på nettet
Y1'tere 2004
Regler for foreningsstandere
Definitioner
Kommunikation
Matematik, formler og programmer
Astronomi
Meteorologisk Leksikon
Sundhedslære
Orkaner og tornadoer
Uddannelser
Edwards side
 
Løgstør Bådeværft

Et par stykker af os, har været på week-end-kursus i Løgstør. I denne del af "udkantsdanmark" er en kursusaktivitet med tilbud, der formodes at kunne interessere en del af vores medlemmer. Erik og jeg har været på kursus i "teak på skibskister og dørk". På kurset var deltagere fra det meste af DK. Der var en fra Sorø, en fra Fyn, en fra Løsning og jeg kommer jo som bekendt fra Haderslev. Der er åbenbart et eksklusivt behov for denne slags kurser. Finn er instruktør og meget pædagogisk og entusiastisk på vore vegne. Medens vi laver vores skibskistelåg, gives forskellige oplysninger om træs fortræffeligheder, forskellige trætyper og deres anvendelser med en baggrund bestående af et 14,99 meter langt træskib, som er Finns store drøm om et sejlskib, der er spækket med nye ideer og godt lagret træ. Man får indtryk af en mand, der lever og ånder for træskibe, godt håndværk og en lyst til at udbrede budskabet om overfræseren, som det nye altdominerende værktøj på kurserne. Vi lavede to små dæksler af teak og det kom faktisk til at se ret professionelt ud, samtidigt med, at vi føler os parate til at gå i gang hjemme.

Vi lærte at lave skabeloner og kurset kunne faktisk ende med det, idet man så kan sende tegningen til Finn og bede om et tilbud, men vi lærte at lave under-skabeloner, hjørner og kanttræ - alt sammen med overfræseren og en elektrisk boremaskine, som ud over en enkelt skruetrækker til deling var eneste værktøj i anvendelse. I vil komme til at tabe både næse og mund over hvad Finn er i stand til at vride ud af en overfræser!

Hvis nogen af Jer skulle have mindste interesse i at lave teakaptering ombord på skibet, skulle I tage forbindelse med Finn's kurser under AOF i Løgstør. www.baadebygningskurser.dk

 

Anbefalet overfræser hedder Fastool til 3200 kr. Køb professionelle jern og få dem slebet hos en instrumentmager op til 3-4 gange. Teak koster 60 kr. pr. meter i 4 cm. bredde.

 

Det generelle indhold i det at måle op i irregulære rum og på irregulære plader er: Fat en mindre plade eller et stykke papir, der kan fæstnes i midten, og anvend en "ko" fra alle hjørner og periferien - altså en fast afstand fra yderkanten af den plade du ønsker at tilvirke og ind på pladen/papiret. Der sættes en masse streger i afstanden. "Koen" er altså lige så vigtig, som pladen/papiret, da det er den, der laver den rigtige afstand ud til kanten på det du ønsker at lave bagefter. Filosofien i kurset var 1) mål op og 2) tag det med hjem i garagen og lav det ordentligt, med ordentligt værktøj og i tørvejr.

Christian Bruun Borup.

 

Elektroniske søkort
Walsted Bådeværft og Museet for lystsejlads
OpenCPN kursus
Knob og splejsning
Østerstur til Rømø
Løgstør Bådeværft
Besøg på Hurtigfærgen / Århus - Kalundborg
DYF-cup / Mini-12-meter
Besøg på Skagen Skipperskole den 26/4 kl. 10 – 12
El-kursus 26/5 2013
Besøg på Stenomuseet 9/2 2011
Besøg i Marstal
Besøg på X-Yachts i Haderslev den 19/3 2010
DYFferne til Ildfestregatta i Silkeborg
Gondol i Venedig
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004