Jordomsejling
Guides
Kurser / Besøg / Ekskusioner
En utidig uddannelse...?
AIS
Yachtskippereksamen 2009, Skagen
Maritim ordbog på nettet
Y1'tere 2004
Regler for foreningsstandere
Definitioner
Kommunikation
Matematik, formler og programmer
Astronomi
Meteorologisk Leksikon
Sundhedslære
Orkaner og tornadoer
Uddannelser
Edwards side
 
Regler for foreningsstandere

Klub-/foreningsstanderen

 

Klub-/foreningsstanderen er oftest en trekantet vimpel, hvis længde bør være cirka 1/20 af mastens højde og det dobbelte af vimplens højde.

Klub-/foreningsstanderen kan føres på alle fartøjer hvis ejer eller stedfortræder er medlem af pågældende klub/forening, uanset nationalitetsforhold, og uden hensyn til om vedkommende er ombord. Til søs bør klub-/foreningsstanderen dog kun føres, når der er medlemmer af klubben/foreningen ombord, men generelt kan klub-/foreningsstanderen være hejst døgnet rundt, uanset hvor båden opholder sig.

Det anses for særlig smukt, hvis klub-/foreningsstanderen sættes fra stortoppen najet til et standerspil og hejst i et særligt fald. For den almindelige lystsejler forhindres dette dog af instrumenter, og klub-/foreningsstanderen skal i såfald føres i yderste bagbord flagfald under øverste saling. Derfor vil bogstaver (KS) altid være trykt på den side af standeren, som vender væk fra båden når standeren er hejst i bagbord side (altså på standerens bagbord side). Hvis båden ingen mast har (som fx klubbens/foreningens motorjoller) føres klub-/foreningsstanderen som gøs på fast stage i forstavnen.

 

Indsendt af Flemming Frish Andersen

 

Top top Copyright. Mogens Exner - 2004