Jordomsejling
Guides
Kurser / Besøg / Ekskusioner
En utidig uddannelse...?
AIS
Yachtskippereksamen 2009, Skagen
Maritim ordbog på nettet
Y1'tere 2004
Regler for foreningsstandere
Definitioner
Kommunikation
Matematik, formler og programmer
Astronomi
Meteorologisk Leksikon
Sundhedslære
Orkaner og tornadoer
Uddannelser
Edwards side
 
DYFferne til Ildfestregatta i Silkeborg 2008

Med kort varsel, blev DYF´s medlemmer indkaldt til første sensommermøde, som blev afholdt i forbindelse med Ildfestregatta 2008. 

Følgende deltog:

Søren og Inge Lene Boch Jensen "Bifrost"

Bent Egelund Olsen og Elisabeth Mascera Marmolejo

Jens Andersen og Fabianny Mosquera Marmolejo

Gunner Lorentsen

Jan Fuglsang og Kirsten Holm

Arrangementet blev afviklet næsten i henhold til programmet, hvilket dog viste sig, at være en lidt hård tur for især benmusklerne.

Til lejligheden benyttede vi en Bandholm 27, som lige var kommet tilbage på blokvogn efter 4 uger sejlads i saltvand. Vi sad lidt sammenpakket i cockpittet, hvilket fremgår af billederne, når de nu bliver lagt ud på vores hjemmeside. På et tidspunkt påkaldte Inge Lene skippers opmærksomhed på, at der stod vand op gennem bundristen, hvilket dog hurtigt blev afhjulpet, ved at fordele folkene lidt bedre - båden var blevet "bagtung".

Vi sejlede gennem søsystemet, forbundet med snævringer ud i Julsø, hvor vi et kort øjeblik så på Himmelbjerget. Den største attraktion var nu træet, som Gunner for flere år siden vædrede i et forgæves forsøg på at sejle min L-23 ud i Julsø. Til alles overraskelse stod træet flot og majestætisk, hvilket glædede Gunner meget. Vores kvindelige venner fra Columbia grinede nu højlydt af Gunners forklaring på hændelsen; men med stor respekt, for de var godt klar over, at en underviser er en meget fin personlighed, som man skal tage meget alvorlig.

Medbragt mad blev nydt ved et stor langbord i skoven, hvorfra vi flere gange blev afbrudt af dampskibet "Hjejlen",med højlydt udslip fra dampkedlerne sejlede forbi.

Med lidt vrøvl med navigationslyset sejlede vi tilbage til klubben. Søren forsøgte ellers, at få lys på lanterne ved at skifte sikringer. Inden vi kom i havn, var fejlen af uforklarlige årsager afhjulpet.

Fra Silkeborg sejlklub gik vi 3,2 km ind til Silkeborg for at opleve det imponerende fyrværkeri. Der var dog alt for mange mennesker; men vi kom dog frem til baren og fadøl.

I lighed med Anholt, blev der også her pådraget skader, idet Jens på vejen tilbage til sejlklubben (igen 3,2 km.) var uheldig at snuble over en høj kant på cykelstien. Fabianny lovede at tilse patienten, så vi slap for en hospitalsindlæggelse Christian, håber I nød en forlænget weekend i Milano).

Stor tak til alle. Spændende at høre om Bents problemer med myndigheder for opholdstilladelser og Jens' opmærksomhed og gode sømandskab i forbindelse med farlige skær. Søren og Inge Lene, fortalte om deres tur til Skotland og på Orkneyøerne. Gunnar fortalte om hans polske håndværkere, der ved at omdanne hans gård til et slot. Jeg fik ikke fortalt, at "Sylfiden" L-23 vandt sølv i DM -kun overgået af prof. Thes Palm.

Med venlig hilsen Jan Fuglsang, formand.

 

 

Elektroniske søkort
Walsted Bådeværft og Museet for lystsejlads
OpenCPN kursus
Knob og splejsning
Østerstur til Rømø
Løgstør Bådeværft
Besøg på Hurtigfærgen / Århus - Kalundborg
DYF-cup / Mini-12-meter
Besøg på Skagen Skipperskole den 26/4 kl. 10 – 12
El-kursus 26/5 2013
Besøg på Stenomuseet 9/2 2011
Besøg i Marstal
Besøg på X-Yachts i Haderslev den 19/3 2010
DYFferne til Ildfestregatta i Silkeborg
Gondol i Venedig
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004