Jordomsejling
Guides
Kurser / Besøg / Ekskusioner
En utidig uddannelse...?
AIS
Yachtskippereksamen 2009, Skagen
Maritim ordbog på nettet
Y1'tere 2004
Regler for foreningsstandere
Definitioner
Kommunikation
Matematik, formler og programmer
Astronomi
Meteorologisk Leksikon
Sundhedslære
Orkaner og tornadoer
Uddannelser
Edwards side
 
Marstal museum og Bonavista

Foreningen har været der og set museet og Bonavista. Marstal var tidligere hovedleverandør af skibsførere i Danmark, og hele byen er beboet med sådan nogle. Lad være med at gøre Jer kloge på noget med skibsfart i Marstal! Museet er en oplevelse på flere forskellige planer. Der er generelt for mange skibsmodeller, men museet har mange velyndere, (hr. Jensen og hr. Møller bl.a.), der giver en del penge til det. Måske er museet det ypperligste vi kan præstere inden for denne kategori i Danmark.

Der er mange finurlige historier, der er mere end bare historier. Gedigen dansk sprog med krop og sjæl og hele tiden en kraftig undertone af mennesker, der ender under vandet. Skoleskibet København er der som model, som maleri og som beretning. I ved godt, at der aldrig er fundet en eneste stump af dette skib, der var verdens største skoleskib, da det blev bygget? Bogudsalget er en historie for sig, og man fornemmer klart en del ildsjæle i baggrunden af museet.

Bonavista er ved at blive flot. Desværre er der ikke andet end formen tilbage af det oprindelige skib. Kun enkelte planker sås sidende lidt yderligt. Lur mig om ikke de bliver skiftet i sidste øjeblik også... Det bliver spændende at se det med fuld aptering.

Vi så en enkelt bæverdinge i Marstal. Bortset fra en ikke ubetydelig mangel på luft, var stedet meget lig værtshuset overfor Huset på Christianshavn. Vi lovede at videregive vore oplevelser, og så vende tilbage næste år med et nyt hold.

Vi var Cresten (92 år, stadig aktiv træskibsbygger og er ved at færdiggøre sit skib nr. 17 siden han fyldte 70 år), Keld, Edvard, Jan og undertegnede (Christian) på kursuscenter Marstal bestyret af hr. Holm, der i øvrigt var tydeligt skambidt af et galt træskib. 

 

Elektroniske søkort
Walsted Bådeværft og Museet for lystsejlads
OpenCPN kursus
Knob og splejsning
Østerstur til Rømø
Løgstør Bådeværft
Besøg på Hurtigfærgen / Århus - Kalundborg
DYF-cup / Mini-12-meter
Besøg på Skagen Skipperskole den 26/4 kl. 10 – 12
El-kursus 26/5 2013
Besøg på Stenomuseet 9/2 2011
Besøg i Marstal
Besøg på X-Yachts i Haderslev den 19/3 2010
DYFferne til Ildfestregatta i Silkeborg
Gondol i Venedig
Top top Copyright. Mogens Exner - 2004